RL-RC10 finns nu med USB-laddning

Handsändare med USB-laddning2013-08-22

Vi kan nu, efter önskemål från en av våra kunder, erbjuda handsändaren RL-RC10 med laddning via micro-USB.

Vi tittade på marknaden och insåg att det bästa för användarna och kunderna var att använda ett gränssnitt som förenklar istället för försvårar att hitta en ersättningsladdare om det skulle behövas. Laddare med micro-USB används till de flesta moderna mobiltelefoner och finns därför tillgängliga i telefonbutiker, el- och teknikaffärer, de flesta bensinstationer o.s.v.

Ytterligare ett skäl var att det finns färdiga laddare på marknaden som fungerar i många av de miljöer man kan tänka sig finna RL-RC10 samt för olika spänningskällor t.ex. 110-230 VAC, 12-24 VDC och 5 VDC. Så möjligheten finns att ha laddare på plats i alla fordon, i hemmet, på kontoret, i verkstaden och till och med via en stationär eller bärbar dator med USB-anslutning.

Utbyggnadskort med Modbus för RL-PRIO

Radiologic med Modbus2013-08-19

Vi håller just nu på att färdigställa ett utbyggnadskort med Modbus som ett tillbehör till RL-PRIO och Radiologic.

Har ni en applikation som använder Modbus för att kommunicera med PLC, givare, sensorer, servon, ventiler etc. och vill kunna styra eller övervaka dessa via er Radiologic lösning? I så fall kan vi nu presentera en lösning som gifter ihop RL-PRIO och Modbus och låter er göra saker, som tidigare krävde en kabel och ett Modbus-interface mot t.ex. er dator, via er radiostyrning.

P.J. JONSSON & SÖNER VÄLJER RADIOLOGIC FÖR ÖVERVAKNING OCH STYRNING AV BERGKROSSAR

RAdiologic på stenkross2013-06-05

Krosstillverkaren P.J. Jonsson & Söner har tecknat avtal med RadioControl SMD att utveckla ett styr- och diagnossystem till deras mobila bergskrossar.

Systemet ger via en eller flera RL-Displayer överblick över krossens funktioner och sänder samtidigt fullständig statistik via GSM/GPRS till en databas-server. Detta kommer vara till stor nytta för maskinägaren och kunna ligga till grund för snabbare och mer exakta debiteringsunderlag, högre produktion, lägre underhållskostnader och färre driftstopp.

Systemet kommer utformas så att eftermontage på äldre krossverk oftast är möjligt utan att större ombyggnationer är nödvändiga. De första testenheterna är planerade att levereras till P.J. Jonsson & Söner under slutet av sommaren och systemet stå klart för leverans innan årsskiftet.

RL-ROUTER, SNART KAN NI STYRA OCH ÖVERVAKA ER MASKIN ÖVER GPRS ELLER ERT FASTA NÄTVERK

RL-Router2013-06-04

RL-Router är en datainsamlingsenhet som tillsammans med RL-PRIO kommer kunna spara, behandla, tolka, prioritera och vidaresända data genom GSM/GPRS alternativt en Ethernet-anslutning.

RL-Router kommer även kunna användas till att från valfri plats justera eller konfigurera en applikation med Radiologic-styrning. Läs mer här>>

STEG TVÅ KLART HOS LKAB

Radiologic radiostyrning i gruvmiljö LKAB Krister Vennström2013-04-22

Steg två i provinstallationen i LKAB:s gruva i Malmberget är nu slutförd. Testperioden efter den första installationen har gått mycket väl och både säkerheten och produktionstakten vid malmutlastningen har med Radiologic och Triplex hjälp kunnat ökas. Med steg två har nu samtliga funktioner implementerats i systemet viket innebär mer information till operatören, smidigare in- och utloggning mot styrsystemen och ett mer genomarbetat och användarvänligt gränssnitt.

KABELERSÄTTNING TILL BERGKROSSAR

Kabelerättning till förregling med PLC2013-04-20

Tillverkaren AB PJ Jonsson & Söner beställer kabelersättning med Radiologic till deras mobila bergskrossar, systemet som består av två st. RL-PRIO skall signalera en förregling mellan två krossenheter. Problemet med överkörda och skadade kablar är med detta över och i och med det kan driftavbrotten minskas och produktionen ökas.

HANDSÄNDAREN RL-RC10 KLAR FÖR LEVERANS

Handsändare radiostyrning2012-12-10

Nu lanseras handsändaren RL-RC10 med tio dubbelfunktionsknappar. RL-RC-10 är den första handsändaren på marknaden som är förberedd för att fungera i ett Radiologic-system med Triplex.

RL-USB

RL-USB för Radiologic2012-10-10

RL-USB är en USB-dongel som kopplar ihop Radiologic med en vanlig dator, användbart för t.ex. datainsamling via radio.