TRIPLEX, ANVÄNDARVÄNLIGHET OCH SÄKERHET I SAMMA LÅDA

Har det hänt att ni önskat att er radiostyrning ändrade funktion och till och med utseende beroende på vilken situation och var ni befinner er? Omöjligt? Nej, med Radiologic Triplex är det helt möjligt.

De flesta har ju, heller har i alla fall använt, en surfplatta. Tänk om din radiostyrning skulle ha en sändare med samma flexibilitet men med en, robust, industriell radiolänk. Tänk dig sedan en eller flera mottagare med tio in- och tio utgångar, RL-PRIO, som kan programmeras likt en PLC, då har du den grundläggande hårdvaran i Radiologic Triplex.

Radiologic-systemet kan avgöra hur nära t.ex. en handsändare eller RL-display är och utifrån det reagera på olika sätt, man kan tänka sig funktioner som kräver att operatören med sin display befinner sig i maskinens omedelbara närhet för att kunna manövreras, emedan systemet skickar information till displayen så länge den är inom räckhåll (upp till 1000 m).

Vi har gjort lösningar där en, i ett fordon, fastmonterad display vid behov kan lämna över kontrollen till en RL-RC10 handsändare. Detta är praktiskt i de fall en operatör måste kunna styra en eller flera funktioner, vid t.ex. service ,då han/hon inte kan sitta kvar i fordonet.

I de fall det finns många sändare (RL-display eller handsändare), t.ex. i ett antal fordon, och man vill vara säker på att ingen ofrivillig manövrering sker kan man skapa en inloggningszon så att användaren måste stå invid en speciell punkt för att logga in sändaren, när detta är gjort ökas räckvidden till ett förinställt värde.

Det kan naturligtvis vara tvärt om också, att det finns fler olika applikationer som skall styras från samma sändare, det kan t.ex. vara en lastmaskin eller truck som servar flera olika maskiner, tänk då att displayen ändrar utseende och funktioner utifrån vid vilken maskin den står, möjligheterna är outtömliga.

Datablad RL-Triplex>>