Ser nyhetsbrevet konstigt ut, klicka här för att öppna det i er webbläsare.
nyhetsbrev maj 2013

Nytt från Radiologic

Nu är våren här på riktigt och vi som arbetar med Radiologic vill passa på att skicka ut vårt första nyhetsbrev till affärspartners, leverantörer och kunder. Hos oss har det varit full fart hela vintern med en rad spännande projekt, allt från jättelika maskiner 1200 meter under mark till mer vardagliga applikationer som att öppna en port eller tända ett varningsljus.

Det är inte alltid lätt att nå ut med nyheter och man vet inte alltid vem som är intresserad, det här är ett sätt vi kommer försöka sprida våra kunskaper, erfarenheter och såklart en del nyheter och produktinformation på. Tycker du det är jobbigt att få vårt nyhetsbrev till din e-post behöver du bara svara att du inte är intresserad så tar vi bort dig från sändlistan, vill någon av dina kollegor också ha brevet kan han/hon bara meddela oss så löser vi det med.

Själv har jag varit land och rike runt och demonstrerat radio, studerat applikationer och försökt hitta bästa lösningen för den aktuella kunden. Då är det väldigt tacksamt att arbeta med så flexibla produkter som de som ingår i Radiologic-familjen, det har hänt vid fler än ett tillfälle att man fått hör orden "Va!, finns verkligen det här? Varför kände jag inte till det här?..." när man föreslagit en Radiologic-lösning.

Att systemet är så flexibelt gör det också lite knepigt att förklara vad det är till för, man kan ju använda det till så många olika typer av applikationer, är det en radiostyrning? en PLC? eller en datauppsamlingsenhet?.. Nej- Radiologic är alla de sakerna, samtidigt om det behövs, special är standard för Radiologic.


Med vänlig hälsning

Peter Langåssve
CTO
RadioControl SMD AB

 

Ser nyhetsbrevet konstigt ut, klicka här för att öppna det i er webbläsare.

Triplex

Har det hänt att ni önskat att er radiostyrning ändrade funktion och till och med utseende beroende på vilken situation och var ni befinner er? Omöjligt? Nej!- med Radiologic Triplex är det helt möjligt.

De flesta har ju, heller har i alla fall använt, en surfplatta. Tänk om din radiostyrning skulle ha en sändare med samma flexibilitet men med en, robust, industriell radiolänk.

Tänk dig sedan en eller flera mottagare med tio in- och tio utgångar, RL-PRIO, som kan programmeras likt en PLC, då har du den grundläggande hårdvaran i Radiologic Triplex.

Radiologic-systemet kan avgöra hur nära t.ex. en handsändare eller RL-display är och utifrån det reagera på olika sätt, man kan tänka sig funktioner som kräver att operatören med sin display befinner sig i maskinens omedelbara närhet för att kunna manövreras, emedan systemet skickar information till displayen så länge den är inom räckhåll (upp till 1000 m).

Läs mer om Triplex här >>

 

 

Besök RadioControl SMD:s facebooksida om industriell radiostyrning!

Besök vår facebooksida för att ta del av det senaste om Radiologic

Steg två i LKAB:s gruva klart

Steg två av provinstallationen i LKAB:s gruva i Malmberget är nu slutförd.

Testperioden efter den första installationen har gått mycket väl och både säkerheten och produktionstakten vid malmutlastningen har med Radiologic och Triplex hjälp kunnat ökas.

Med steg två har nu samtliga funktioner implementerats i systemet viket innebär mer information till operatören, smidigare in- och utloggning mot styrsystemen och ett mer genomarbetat och användarvänligt gränssnitt.

Att installationen gått så snabbt och smärtfritt beror till stor del på den tid som investerades i projektets inledande skede med insamling av dokumentation, tester och simuleringar i lab-miljö samt de korta kontaktvägar vi lyckats hålla med kunden unde projektets alla faser.

 

P.J. Jonsson & Söner köper kabelersättning med Radiologic

Tillverkaren AB P.J. Jonsson & Söner beställer kabelersättning med Radiologic till deras mobila bergskrossar, systemet som består av två st. RL-PRIO skall signalera en förregling mellan två krossenheter.

Problemet med överkörda och skadade kablar är med detta över och i och med det kan driftavbrotten minskas och produktionen ökas.
RadioControl SMD AB, Kolholmevägen 4, SE-453 50 Lysekil, Sweden. Tel +46 523 166 10, info@radiologic.info